Zapečené sladké brambory s masem a sýrem

Zapečené sladké brambory s masem a sýrem

Batáty nebo také sladké brambory jsou v poslední době dostupnou zeleninou. Říká se jim sice brambory, ale botanicky jsou příbuzné se slunečnicí. Různých druhů podobných hlíz existuje celá řada. Dá se říct, že jsou rozšířené různě po světě. Mají podobný tvar brambor a různou barvu i chuť. Měla jsem batáty růžové i žluté. Chuťově v podstatě stejné.

Narozdíl od brambor jsou batáty mírně nasládlé. Hlízy se nedají dlouhodobě skladovat a jejich cena, když jsou v akci, je kolem 40 Kč. Batáty kupuju v Lidlu. A protože je doma nikdo jiný nemá rád, stačí mi tak 1 hlíza na dvě až tři jídla. Nic nákladného.

Batáty ačkoliv jsou nasládlé, se dají zaměnit za klasické brambory. Dají se z nich dělat pyré, vařit, péct, zapékat. Musíte počítat s trochu jinou chutí i konzitencí. Trošku mi připomínají dýni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na zapečené batáty jsem opět použila remosku. Naskládala jsem sladké brambory, kousky masa a sýr a zapekla. Použijte oblíbené koření. Rychlovka na dva dny. Na rozdíl od brambor mají batáty méně sacharidů a jsou povoleny také v paleo dietě. Pro redukční jídelníček výhodná potravina.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


7 + 7 =


Enjoy this blog? Please spread the word :)