Zapečená rajčata s mletým masem

Zapečená rajčata s mletým masem

Mleté maso je universální a rychlé na přípravu. Proto ho ráda připravuju. Kupuju ho v Lidlu, vyšlo dobře v testech a je bez jakýchkoliv aditiv. Je to směs věpřového a hovězího. Kupuju i samostatné hovězí.

Omáčku z mletého dělám z kila masa. Hodí se pro zbytek rodiny na špagety nebo na lasagne. Já jsem si udělala plněná rajčata.

Nejlépe by se hodila velká letní tlustostěnná rajčata, ale nejsme v létě ve středomoří, bohužel. Musela jsem vzít zavděk těmi z obchodu. Maso jsem opekla na cibulce, přidala passatu a vydlabaný vnitřek rajčat. Přidala trochu soli a dusila a dusila asi hodinu. Pravá omáčka bolognese se dělá i pár hodin a přidává se víno. Nechala jsem omáčku zredukovat, aby šlo maso dobře nacpat do rajčat.OLYMPUS DIGITAL CAMERATady přišla na řadu remoska – starý rodinný kolenot, který jsem si vzala od rodičů, když si koupili novou. Remosku oceňuju, nemusím kvůli třem rajčatů zapínat troubu. Hodila jsem je na chvíli do remosky a bylo. Na vršek rajčátek jsem položila kousek řeckého sýru.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAStačilo jen pár minut a měla jsem večeři hotovou. Skoro se mi rozpadla. Jak jednoduše naservírovat? Vzala jsem hrst rukoly, přidala pár oliv a řecký sýr, a zakápla olivovým olejem. K tomu jsem si dala kousek bagety. Skvělá večeře!

 

O Andrea Holzknechtová 97 Článků
Zajímá mě zdravý životní styl. Mým cílem je být zdravá, fit, aktivní a štíhlá. Je to hledání, zkoušení a toto jsou stránky, kde zveřejňuji svoje postřehy, tipy, recepty. Jsou to hlavně moje zkušenosti.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*



6 + 8 =