Rychlý mandlový chleba

Mandlový chleba zapečený

Chleba bez mouky? Jde to a těch receptů je poměrně hodně. Mandlový chleba, který si celkem často dělám, je přirozeně bezlepkový a nízkosacharidový. Zkuste ho.

Suroviny:

  • 1 vejce
  • 3 lžíce mandlové mouky
  • špetka soli
  • na špičku lžíce kypřícího prášku bez fosfátů

Všechny suroviny smíchejte v misce. Potom misku bez přikrytí vložte do mikrovlné trouby a zapněte na 90 vteřin. A je v podstatě hotovo. Chleba je krásně nadýchaný. Mně osobně takto chleba nechutná, většinou ho rozpůlím a hodím do toastovače nebo se šunkou a sýrem do sendvičovače. Chutná mi, když to trochu křupe 🙂

Jestli vám vadí používat mikrovlnku, dá se upéct i v klasické troubě nebo remosce. Kvůli energetické náropčnosti bych ale dělala víceporcí najednou. Nevím, jak se chleba upeče třeba ve formě na biskupský chlebíček, spíš bych ho dala do menších formiček. V remosce (mám hodně starý typ) by stačilo vyložit pečícím papírem a nalít na dno. Hotovou placku potom krájet na trojúhelníčky.

Jak tento chleba jím?

Zkuste třeba

O Andrea Holzknechtová 97 Článků
Zajímá mě zdravý životní styl. Mým cílem je být zdravá, fit, aktivní a štíhlá. Je to hledání, zkoušení a toto jsou stránky, kde zveřejňuji svoje postřehy, tipy, recepty. Jsou to hlavně moje zkušenosti.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*



7 + 9 =