Rybízový sypaný koláč

rybízový koláč 3

Koláč na způsob švédského sypaného koláče, ale bez zbytečného cukru a bez mouky. Je proto vhodný pro bezlepkovou dietu i pro různé formy stravování jako paleo, lowcarb nebo primal. Navíc koláč v sobě nemá ani vajíčka.

Recept

rybízový koláč 1

Použila jsem takové větší silikonové formičky, akorát dvě porce pro můj mslný jazýček.

Suroviny:

  • 3 lžíce mandlové mouky
  • 2 lžíce lněné mouky
  • 3 lžíce hrubě namletých nebo nasekaných vlašských ořechů
  • 4 lžíce rybízu, malin či jiných bobulovin
  • 2 plátky másla na kostičky
  • (sladidlo erythrol, kokosový cukr) nemusí být

Smíchejte suché přísady. Poměr můžete upravit, ale důležitá je lněná mouka, která vše spojí. Na dno každé formičky dejte 2 lžíce směsi. Na směs naskládejte čerstvé nebo mražené ovoce. Volitelně posypte sladidlem. Zasypte zbytkem směsi a nahoru dejte kostičky másla. Pečte na 180°C asi 20 minut.

Než koláč vyndáte na talířek, nechte ho úplně vychladnou, aby držel pohromadě. Můžete podávat jen tak nebo přidat vyšlehanou šlehačku nebo kysanou smetanu.

rybízový koláč 4 rybízový koláč 2

O Andrea Holzknechtová 97 Článků
Zajímá mě zdravý životní styl. Mým cílem je být zdravá, fit, aktivní a štíhlá. Je to hledání, zkoušení a toto jsou stránky, kde zveřejňuji svoje postřehy, tipy, recepty. Jsou to hlavně moje zkušenosti.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*



5 + 6 =