Pečené baby mrkvičky

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mrkev je zelenina, kterou díky obsahu sacharidů můžeme použít jako přílohu a dobře nás zasytí. Já jsem měla od dětství problém s tepelně opracovanou mrkví, následky ze školní kuchyně. Jako dospělá mám ale dušenou nebo pečenou mrkev moc ráda.

Mrkev můžete použít do polévek, udusit, dělat saláty za syrova nebo ji nastrouhat do těsta nebo různých placiček. Pečená mrkev je další variantou. Můžete ji podélně nakrájet, přidat na kolečka nakrájenou do směsí zeleniny.

Samotná pečená mrkev je moc dobrá a můžete ji ochutit různými způsoby. Tato varianta je z baby mrkviček, které se dají koupit buď mražené nebo – a to raději – čerstvé a očištěné k přímé spotřebě.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pečené baby mrkvičky

Mrkvičky jsem dala do pekáčku s trochou olivového oleje, ume octa, soli a pepře. Ume ocet je sám o sobě jak kyselý tak slaný, proto to chce vyzkoušet. Pekla jsem v troubě do měkka, občas promíchala.

Ume ocet jsem na tuto přípravu použila poprvé, protože jsem ho po dlouhé době koupila a hledám pro něj více využití. Mrkvičky byly příjemně nakyslé a výborné. Dobré jsou i studené, třeba na svačinu.

O Andrea Holzknechtová 97 Článků
Zajímá mě zdravý životní styl. Mým cílem je být zdravá, fit, aktivní a štíhlá. Je to hledání, zkoušení a toto jsou stránky, kde zveřejňuji svoje postřehy, tipy, recepty. Jsou to hlavně moje zkušenosti.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*



7 + 8 =