Mango – jak ho servírovat

Koupila jsem opravdu krásné, velké a skoro zralé mango! Pro mě skoro svátek, protože od doby, kdy jsem jedla mango v Austrálii, jsem v Čechách dobré mango nejedla. Bylo většinou nezralé a nedobré, bez šťávy, a doma dřív zplesnivělo než dozrálo.

V Austrálii jsme koupili mango v asijské tržnici. Celou krabici za pár dolarů. Byla to určitě jiná odrůda než se dováží k nám. Mělo oranžovou dužinu, lahodnou chuť a příjemnou konzistenci. V Čechách jsem natrefila vždy na mango žluté. Ve své domovině je mango hodně šťavnaté.

Jak s tím mangem naložím?

Doufám, že bude výborné! Mango patří k nejlahodnějšímu ovoci. To se týká i vůně. Kromě toho, že si můžete dát mango jen tak, (na to, jak ho nakráje se podívejte na video), můžete ho použít na různé další způsoby:

  • s dalším ovocem do salátu
  • do ovocných pohárů
  • do dnes oblíbených smoothies – je po něm krásně krémové
  • do zmrzlin, sorbetů
  • k dochucení tvarohu nebo jogurtu
  • do koktejlů
  • příloha k masům

 

Kromě neodolatelné chuti vám mango poskytne hlavně vitamin B6, B3, A, E a vitamin C. Jejich obsah podporuje dýchání buněk, uklidňuje nervy a zlepšuje spánek.

Obsahuje karoten, který pomůže k lepšímu opálení kůže. Mangan podpoří správnou funkci štítné žlázy a hořčík vylepší funkčnost srdce. Dále zde najdete například zinek a velké množství draslíku.

Přidám ještě jeden recept na mangovou zmrzlinu. Sice dnes, kdy venku sněží, není příliš aktuální, ale mango si můžete zamrazit a udělat zmrzlinu pohotově kdykoliv.

Mangovo-kokosová zmrzlina s medem

Mango-Coconut-Ice-Cream

[amd-zlrecipe-recipe:29]

Místo manga můžete použít jakékoliv krémové ovoce – jahody, broskve, banány.

Přikládám ještě odkaz na původní recept:

http://skinnyms.com/coconut-mango-ice-cream-recipe/

 

O Andrea Holzknechtová 97 Článků
Zajímá mě zdravý životní styl. Mým cílem je být zdravá, fit, aktivní a štíhlá. Je to hledání, zkoušení a toto jsou stránky, kde zveřejňuji svoje postřehy, tipy, recepty. Jsou to hlavně moje zkušenosti.