Květáková omeleta

Květáková omeleta

Květák je opravdu univerzální zelenina. Já ho mám ráda na všechny způsoby. Když už vás omrzí všechna ta klasická jídla, můžete zkusit mojí variantu. Něco mezi omeletou a pizzou. Nepotřebujete troubu, jde udělat na pánvičce a je to fakt luxusní jídlo. Bez lepku a bez laktozy, protože neobsahuje ani sýr.

Suroviny:

  • 2 hrsti květáku rozděleného na malé růžičky
  • 3 vejce
  • párek, klobáska, slanina, uzené maso podle chuti cokoliv z toho
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • čerstvé bylinky (libeček, petržel, pažitka, oregáno … co máte rádi)

Postup je jednoduchý. Květák smíchejte s nakrájenými párečky, přidejte vejce, nasekané bylinka a ochuťte solí, pepřem a česnekem. Na pánvičku dejte tuk (sádlo z mangalice), nalijte směs a pomalu opékejte z obou stran pod pokličkou. Hotovo je za 10-15 minut, když je květák měkký.

Trošku jsem měla strach, jestli se mi podaří placku otočit, ale když ji necháte dobře opéct, jde to snadno a vůbec se nerozpadá. Hotová omeleta jde krásně nakrájet na trojúhelníčky podobně jako pizza a drží dobře i při jezení rukou. Chutná i studená, takže prima jídlo na cesty.

Tipy na variace.

Jak jsem psala, místo párečků lze použít uzené maso, klidně i vařené maso, když vám zbyde z jiného jídla, klobáska … podle toho změníte výslednou chuť. Přidat taky můžete sýr.

Můžete také zapéct v troubě a máte výbornou nádivku. V tomto případě je lepší oddělit bílky a vyšlehat sníh. Celkové množství bych dala dvojnásobné.

Bylinky

Bylinky

V tomto případě vsaďte na českou klasiku velikonoční. Libeček dá jídlu příjemné aroma, pažitka chuť. A jestli máte úplně jiné bylinky? Proč ne. Dobrou chuť.

O Andrea Holzknechtová 97 Článků
Zajímá mě zdravý životní styl. Mým cílem je být zdravá, fit, aktivní a štíhlá. Je to hledání, zkoušení a toto jsou stránky, kde zveřejňuji svoje postřehy, tipy, recepty. Jsou to hlavně moje zkušenosti.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*



7 + 3 =