Kuřecí bramborová polévka

Kuřecí bramborová polévka

Máme tady konečně pořádnou zimu. U nás sněží a je k tomu velký mráz. Sice mě to moc ven netáhne, ale klasické zimní počasí je pro nás tady přirozené.

winter-1127201_1280

V zimním čase mám více než obvykle chuť na horkou polévku. Jak udělat polévku, aby byla plnohodnotným jídlem a zasytila třeba na večeři?

Včera jsem vařila jednu takovou, kterou jsem si dala jak k večeři, tak dnes k obědu.

Základem je vývar z kuřecího masa, nejlépe i s kostmi, ale ty jsem neměla. K masu jsem přidala mrkev, petržel, řapíkatý celer, cibuli, nové koření, bobkový list a sůl. Vařila jsem asi hodinu a půl mírným varem. Zeleninu z polévku jsem vyhodila, po tak dlouhém vaření má v sobě akorát tak vlákninu. Maso jsem si odložila.

Do hrnce jsem dala kousek kokosového oleje (stejně tak by posloužilo máslo) a přidala čerstvou zeleninu. Zde jsem použila, co bylo doma – mrkev, květák, řapíkatý celer, růžičkovou kapustu, rajče – vše jsem nakrájela na menší kousky a dala na tuk. Po chvilce jsem vše zalila vývarem a nechala vařit. Během varu jsem si oloupala jeden střední brambor a nastrouhala ho na hrubém struhadle. Brambor jsem vhodila do polévky a nechala vařit asi  minut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kuřecí bramborová polévka

Po deseti minutách byl brambor vařený, zelenina hotová na zkus, což mám ráda. Trošku jsem dochutila solí a přidala celerovou nať. Do misky jsem si naskládala nakrájené kuřecí maso a zalila hustou polévkou. Navrch jsem namlela pepř, který dávám skoro do všeho a v polévce ho miluju.

Hustou polévku si můžete dát jako kterékoliv jídlo dne. I jako snídani.

O Andrea Holzknechtová 97 Článků
Zajímá mě zdravý životní styl. Mým cílem je být zdravá, fit, aktivní a štíhlá. Je to hledání, zkoušení a toto jsou stránky, kde zveřejňuji svoje postřehy, tipy, recepty. Jsou to hlavně moje zkušenosti.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*



7 + 3 =