Hurá! Čas jahod je tady.


Před pár lety jsme si nedovedli představit, že bychom někde koupili jahody v zimě. Teď jsou jahody v supermarketech v podstatě celoročně. Někdy i jako jahody chutnají, ale není nad to utrhnout si jahodu přímo ze záhonu.

To, co roste právě teď a v naší blízkosti, má pro nás a naše zdraví největší význam. Jahody ze zahrádky jsou rozhodně lepší než lednové jahody z Maroka. Sezónnost některých potravin z nich dělá něco exkluzivního, i když jsou to obyčejné jahody nebo třešně.

Když mám ty jahody na zahradě (urodily se i přes mé nepatrné zahradnické dovednosti), užívám si jich a vychutnávám každé sousto.

Nosím si jídlo do práce a dnes padla volba na jahody a oblíbený chia puding z kokosového mléka. Kokosové mléko si dělám doma, hlavně kvůli kvalitě toho z obchodů, ale natrefila jsem na dobrého dodavatele.

Kokosové mléko Bio 400 ml

Mléko obsahuje pouze extrakt z dužiny BIO kokosových ořechů (50%), pitnou vodu (50%) a
gumu guar (skóre škodlivosti 0). Navíc chutná po kokose a po mírném zahřátí (25°C) je mléko kompaktní a tekuté. Prodávám ho v eshopu darekprozdravi.cz.

Zpátky k jahodám. Do kokosového mléka jsem nasypala přiměřeně chia semínek a kokosu, pár kapek vanilkové esence, pár kapek stevie. Po naboptnání jsem přidala nakrájené jahody a mám výborný dezert nebo svačinku. Už nemám, při práci rychle zmizel.

IMG_20160617_084311931 IMG_20160617_084254153 IMG_20160617_083845980


O Andrea Holzknechtová

Zajímá mě zdravý životní styl. Mým cílem je být zdravá, fit, aktivní a štíhlá. Je to hledání, zkoušení a toto jsou stránky, kde zveřejňuji svoje postřehy, tipy, recepty. Jsou to hlavně moje zkušenosti.

Leave a comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


5 + 2 =