Fazolková polévka se smetanou

Fazolková polévka se smetanou

Fazolková polévka se smetanou

Fazolkovou polévku se smetanou a brambory jsem měla jako dítě strašně ráda. Po letech jsem si na ni vzpomněla a uvařila si ji – ovšem bez těch brambor.

Základ je vývar, v tomto případě z vepřového masa, které jsem dlouze vařila v pomalém hrnci. Do vývaru jsem dala jen sůl, nové koření a bobkový list.

„Skvělé je, uvařit si vývar a maso do zásoby, protože tím ušetříte čas při přípravě dalšího jídla.“

Když máte vývar slitý, dejte část do hrnce spolu s fazolkami, v mém případě mraženými, a vařte asi 10 minut než změknou. Nakonec přilijte smetanu, dochuťte solí, pepřem, je-li třeba a máte hotovo. Teplé maso přidejte až do talíře. Pokud máte rádi kyselejší, přidejte pár kapek citronové šťávy nebo octa.

Moje jídlo z dětství se vrátilo do mého jídelníčku. Ráda si ho dám jako příjemnou zimní snídani, ale k obědu nebo věčeři taky. A klidně 2 misky.

 

 

O Andrea Holzknechtová 97 Článků
Zajímá mě zdravý životní styl. Mým cílem je být zdravá, fit, aktivní a štíhlá. Je to hledání, zkoušení a toto jsou stránky, kde zveřejňuji svoje postřehy, tipy, recepty. Jsou to hlavně moje zkušenosti.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*



2 + 9 =